查看: 20172|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 楓之谷打字彈game(之前整過仲有問題ge請入, 已有解決辦法)

原帖由 aLeXQoo 於 2008-3-27 15:57 發表
基於樓上有許多人依然無法解決打字問題
所以本人親身format左部電腦  (<-----其實根本就想format左好耐= =...)
點知用返同樣方法
真係如樓上所講
打字一樣都係有問題
相信應該係本人upload比大家個file有誤
我一陣會edit返第一個post
e家比返第2條links你o地download個file (我會係第一個post度edit)
做法都係跟返我教果個就得la
多多不便...敬請見諒[[bao_40]]

PS: 第二個post =羊=
佢講到可能唔係細明體
本人岩岩format部機用返自己個file泥整
點知同佢一樣, 都係整到唔係細明體
但係咁樣都係無法解決個問題
download返我岩岩post果條link試試
如無意外整到係細明體o既話就成功左la=)

解決vista玩楓之谷打字彈game問題o既圖文教學...
為左方便各位用戶, 本人已經準備好所有檔案
只要download下面其中一個然後跟住圖中步驟做就可以la
可以ignore上次我寫o既教學~
下面會有埋條links比大家download返檔案

http://www.badongo.com/cn/file/7964668
上面條link已經更新
轉載from discuss論壇
呢條link希望可以解決大家問題
速成同倉頡都係呢一條ga la, 唔洗擔心=)

download完呢d必要檔案之後, 跟住下面d圖泥做la=)

PS:我用速成泥做示範, 因為速成倉頡o既步驟一樣
而且感覺上多D人用速用@@

睇#2有教學

評分

參與人數 2樂點 +40 收起 理由
遊俠翔 + 20 實用文章分數增減
=羊= + 20 原創教學 x)`

查看全部評分

回復

已經重新整過個教學

回復 支持 反對

那個...我下載唔到 速成篇:
條link個網上唔到...
可唔可以補第2條上黎[[bao_37]] ?
回復 支持 反對

樓上的 , 補左啦 [[tk_32]]
回復 支持 反對

我唔係好明教學2,UNZIP係邊呀
回復 支持 反對

[[bao_29]] 裝左XP版速成,
但係係GAME度打字會變左其他字,
有D仲出唔到,會變"?"
已經跟足步驟,
並重覆試過幾次,
問題仍未解決。

PS: XP版速成係MSN、其他軟件上等都沒有異常問題,
     只是在GAME會出現[[bao_26]]
回復 支持 反對

原帖由 100151789789 於 9-3-2008 13:58 發表
我唔係好明教學2,UNZIP係邊呀

求其邊度都無問題
只要你記得你unzip個位係邊就得ga la
不過copy d檔要去返正確位置wo~

回樓上o既問題:
我唸問題並無出於裝返xp速成o既問題
既然你msn呀, 其他軟件上都無問題
咁應該係隻game o既問題
你有冇整返楓谷個相容性?
即係icon度click右鍵--->內容--->相容性--->tick返以相容性模式執行這個程式: 選擇window xp sp2

回復 支持 反對

[quote]原帖由 aLeXQoo 於 10-3-2008 13:03 發表

求其邊度都無問題

我搵唔到係邊呀><....
回復 支持 反對

原帖由 100151789789 於 2008-3-10 17:13 發表
[quote]原帖由 aLeXQoo 於 10-3-2008 13:03 發表

求其邊度都無問題

我搵唔到係邊呀>

拉落桌面吧~
回復 支持 反對

原帖由 aLeXQoo 於 10-3-2008 13:03 發表

求其邊度都無問題

回樓上o既問題:
我唸問題並無出於裝返xp速成o既問題
既然你msn呀, 其他軟件上都無問題
咁應該係隻game o既問題
你 ...

都係無用

我跟足步驟

但係玩GMAE用XP版速成會變左其他字

如果我打第一行第1個字會變左?

WHY WHY TELL ME WHY........
回復 支持 反對