查看: 10988|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 殺星陸上PVP個人心得 -_-

關閉 [複製鏈接]
小弟目前26lv 小殺星一名 ... 係奈薩肯服玩

以前有玩WOW ... 盜賊 同 殺星 好相似 ... 好容易就上手

加上殺星都可以做到Stun Lock(全程擊暈)既打法...

Stun Lock 就係今次主題 ...

殺星建議全身裝暴擊石 ... 雖然係就係貴d 但大家為左勁 無計啦

25lv 全身暴擊 全綠裝 已經可以有300暴級 開左尋找破綻 變400

殺星黎講每10暴級就 = 1% 換言之 400 = 40%

過左500之後公式會改變 唔係10=1%

殺星 VS 近戰職業

舉例劍星 ... 當然首先要上buff 你既毒藥 尋找 呢2招需要有

起手建議用猛獸踢 有人話用迴避先好d

因為你用猛獸踢 第一呢招夠快 第二佢可以比到5階印

先存一個印 呢個時候就放迴避 因為對方第一下起手連技中左 佢一定會連第2招

但aion設計上係第一招中左 第二招唔中 佢第3招係會連唔到

正當佢想連第3招 但發現連唔到 呢個時候你正好為旋風斬制做左條件

旋風斬 ---> 殺意最大化 ---> 突襲

呢個時候對方既旋轉狀態差唔多完

補上暗襲 就連你既紋樣刻印 接 連鎖刻印

之後可以選擇用空中捕捉 / 紋樣爆炸

以本人而言 我打劍星會用空中 原因可以盡快接第2下突襲

旋風斬 ---> 殺意最大化 ---> 突襲 ---> 暗襲 --->紋印 ---> 連印 ---> 空中捕捉

接2擊輸出技能 快斬 絕魂斬 ... 見到古代紋樣 唔好連... 唔夠時間 佢空中只有5秒

呢個時候 你猛獸踢又cd好 ... 猛獸完 ... 係佢落地果一下 接突襲

空中捕捉 ---> 猛獸踢 ---> 落地後突襲

之後開專注 接 紋樣印刻 + 連鎖紋樣 接埋 紋樣爆炸

再暈佢 因為你開左專注 +40%攻 ... 當然要輸出啦 快斬 絕魂斬

咁大約已經可以穩穩吃下一隻3000血劍星 ...

當然因應唔同人既裝 同埋 走位技巧 會有差別

如果你一直向前行 按住W 會+攻擊力 ....

防會降低 如果你連得好 1p1黎講Stun Lock 佢已經可以唔洗考慮你既防禦問題
回復

首先我對你打左咁多字表示萬二分既敬意先
不過,你依種打法只限在打稻草人,即係企定定任打既人
以番劍星為例,佢只要途中開個加速~
佢就同你say byebye啦
就算你開暗襲暈左佢,係幾秒內俾你刻完印再紋爆
都係冇可能殺倒咁多血既劍星既
如果你真係想同劍星打,唯有係裝備上有壓倒性既優勢或者偷襲得番60%倒血打緊怪既劍星
回復 支持 反對

講真 絕對並非無可能

小弟現身上墮落騎士短刀+9 / 黑爪族長之劍

派遣隊防具一套 全身暴擊石+8

一隻秘境黃玉戒 一隻黑爪印記 兩隻粉耳

都唔算話係咩好勁既裝 至少身上只有一件藍裝

平時對住3000血左右既劍星 都可以穩殺
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
受到警告 4#
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
受到警告 5#
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復 支持 反對

..........

4#5# 你果個係私服網黎喎 ....
回復 支持 反對

穩殺 應該冇可能 26殺星 仲要全爆石

攻低得可憐

非常同意 只限在打稻草人

途中開個加速~
佢就同你say byebye啦
26殺就想打死一個有3000血同級既劍星....難阿
回復 支持 反對

講真我係咁打...無呃你地

有機會我會去拍片比大家睇睇...

我宜家28lv=_= 26lv果時都唔算低攻 ... 暴擊率都400(開左尋找)

基本上打5下有2-3下爆擊 ...

仲有...途中開加速 一直暈又何來開加速

就算開左 空中捕捉 有2m距離   紋樣有10m

暗襲20m 唔覺得會say byebye ...
回復 支持 反對

我23lv弓星拎雙短劍已經350暴wow
拎弓得返32x= =
你d暴會唔會低左d呢??
回復 支持 反對

無計啦T_T 我身上套仲係22lv裝

爆石仲有2格未裝齊
回復 支持 反對