樓主: nakuz_445634
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[轉貼]龍之谷 60lv 新巢穴 by 半糖

都話左我每日9點都玩唔到= =那米rc到都刪左我個名啦 補師係淚雨

成員:淚雨(聖徒) 蜜糖娃兒(影武 ...
nakuz_445634 發表於 13-6-2012 16:47

係咩?冇留意添~~ 你今晚問問亞燕,1團我可以用補師,又可以用十字,問佢只打小綠比唔比你補師入?反正1團成日都唔夠人,要請外援~~  大綠佢一定唔比架啦~~ 因為佢好信得過我隻聖徒同我既技術,而且大綠已經兩個補師一齊上,我係主補,另一個係副補~~ 但小綠都係帶過既,基本上1團既人咪埋眼都過到小綠~~ 你響小綠操得多,打大綠就冇問題,你今晚問問佢啦~~ 佢果團係1團,每個星期四晚11點~~
回復 支持 反對

係咩?冇留意添~~ 你今晚問問亞燕,1團我可以用補師,又可以用十字,問佢只打小綠比唔比你補師入? ...
monsterbb100 發表於 13-6-2012 16:50

我....小綠已經冇次數了聽人講話你上唔到rc~~
回復 支持 反對

我....小綠已經冇次數了聽人講話你上唔到rc~~
nakuz_445634 發表於 13-6-2012 16:53

咁你問定亞燕先,只要你打小綠比到信心佢,大綠佢一定會自動搵你~~ 問准左咯,咁你打住一團小綠先,到亞燕確定到你既技術,就會叫你打埋大綠架啦~~ 你既聖徒同我既聖徒一樣係1W魔攻,所以應該分別唔大,你而家只係差經驗o者~~ 況且~~ 我想用十字黎過大綠多過用聖徒~~ 十字始終都係我主流,只係因為團中D補師走晒,先迫住叫我用聖徒之麻~~ 你同佢打多幾次小綠,知道晒我地既走位同合拍度,亞燕就會自自然然搵你打大綠架啦~~

RC... 其實我近排懶得上之麻~~ 都冇事~~ :lol
回復 支持 反對

咁你問定亞燕先,只要你打小綠比到信心佢,大綠佢一定會自動搵你~~ 問准左咯,咁你打住一團小綠先, ...
monsterbb100 發表於 13-6-2012 16:58

我接近1.1萬魔攻~~咁我問左佢先啦

不過我都仲有野想問你關於打小綠時d野
回復 支持 反對

我接近1.1萬魔攻~~咁我問左佢先啦

不過我都仲有野想問你關於打小綠時d野 ...
nakuz_445634 發表於 13-6-2012 17:02

我都係差唔多1.1萬魔攻,所以角色實力你絕對可以勝任,技術只係練返黎架o者~~ 你打多左,咪埋眼都知幾時放蹟,幾時放血杖啦~~
你有野唔明可以等我上線講,或者留言響公會Facebook度,我會日日check facebook既~~ 係啦~~ 你問左佢先啦~~ 你同亞燕講,1團小綠我可以唔用補師用十字,大綠等你打熟左小綠,佢又有空位先比你入啦~~ 叫佢考慮下~~ (其實亞燕想我用十字多過聖徒,始終我既十字都係全會中十強之一~~ 但無奈會中補師有限,先迫於無奈叫我用聖徒... 等佢確認左你既能力,佢會好歡迎你去做補職,由我既十字做其中一個主攻架~~ 真係好懷念以前打小綠,疊冰後,我再化身一下打出過300萬既經歷.....)
回復 支持 反對

我都係差唔多1.1萬魔攻,所以角色實力你絕對可以勝任,技術只係練返黎架o者~~ 你打多左,咪埋眼都知 ...
monsterbb100 發表於 13-6-2012 17:10

我係到問都一樣姐~~我講下點打你睇下有冇錯XD

2r:
一開始放奇蹟 放狀態   
buff剩25秒退中間 放消杖(我見d隊友都唔過黎中間即係杖後面= =)
20-22秒飛天

3r:
找最後位
走向王 放奇蹟 放狀態
吹飛後主即走向自己站的位置
留意王跳起 地板毒 觸手 反方向
有讀秒就反方向走埋自己位

4r:
有時打近 有時打遠果隻先 唔知點解~~
但打邊隻都好都要一開始放奇蹟打王
放綁手 電杖
王死時要即刻走 因為會自爆

5r:
放狀態 最後一條血先放奇蹟
唔好貼王打 要遠離
紫色唔洗理 繼續打
紅綠藍色先要理(但我就係唔知點睇咩色 睇佢隻手?!我都係跟隊友走位==)
綠色會扣全部MP(呢個情況應該點做好== 我忘記左)
留意追冰 要走
中BUFF 即放消杖
血盾留黑洞用(我就係唔知幾時先血盾= =見到有黑洞出來d隊友都唔係我身邊了 已經走開哂~~)

第6關:
一開始即跑到左下角 放BUFF
全隊無敵buff時 跑到王前輸出 放奇手(即係綠色果個buff?!)
buff剩4秒時 跑回左下角
仲有我係咪唔好係呢到放雷手?因為會卡到隊友
同埋亦都卡死自己= =
之前有一次本身想跑去第2區 點知自己俾支雷杖卡住左走唔到
結果gg左= = 係咪以後唔好係果個位放?

第二區開始 中間放雷杖同綁杖
入打龍關前放血盾(係咪即係出完畫面要esc之後!?)
之後跑到後腳放奇蹟 放補杖 放BUFF
見到打柱 全屏即放消杖

仲有上次你教我d真落地 假落地 我都仲係唔明~~
我打果時都係跟隊友走位= =
不過我唔知幾時要跑去中間個圈圈到
之前有一次跑遲左結果全隊gg左= =

打紅藍牛果到邊知要打咩色

仲有係咪奇蹟一cd完就要放?
因為我次次一放隻龍就即刻飛走左= =笑
仲有想問 打1-4r時 奇蹟一開始放完之後如果cd完放唔放第2次好?定係一關限放1次 因為如果放2次 下一關一開始冇得放
回復 支持 反對

2r:
一開始放奇蹟 放狀態   
buff剩25秒退中間 放消杖(我見 ...
nakuz_445634 發表於 13-6-2012 17:26

時空前放- -龍落黎要放 不過睇血量 佢一定血量 骨牛 - -你唔放 D人又唔識打既話 火風GG
回復 支持 反對

時空前放- -龍落黎要放 不過睇血量 佢一定血量 骨牛 - -你唔放 D人又唔識打既話 火風GG ...
geoff888 發表於 13-6-2012 17:40

都係搵番個專業補師教我好了:lol
回復 支持 反對

回復 18# nakuz_445634

當然啦 睇片好難學架
回復 支持 反對

2r:
一開始放奇蹟 放狀態   
buff剩25秒退中間 放消杖(我見 ...
nakuz_445634 發表於 13-6-2012 17:26

我唔係專業補師黎架~~ 我開始打綠龍時係用十字架~~ 打多左,又留意隊中聖徒係點放,先知聖徒係點打之麻~~ 入返正題先~~

2r:
一開始放奇蹟 放狀態 <-- 冇錯
buff剩25秒退中間 <--都冇錯,但有少少補充~~

跑到中間後,等讀秒到22-23秒之間,先放消杖

(我見d隊友都唔過黎中間即係杖後面= =) <-- 唔洗埋隊友,佢想自殺你硬要補佢血佢都會死~~ 做左自己責任就得~~

20秒後飛天

3r:
找最後位 <--冇錯
走向王 放奇蹟 放狀態 <-- 又係有補充~~ 只係第一輪攻擊,即一入關係未吹飛前先要用奇蹟,第二波同以後都唔洗,只係放血杖放buff就得~~ 因為第二波開始,王會訓著左,完全冇攻擊,你留返奇蹟CD到打蜘蛛仲好~~

吹飛後主即走向自己站的位置 <--冇錯

留意王跳起 地板毒 觸手 反方向<-- 冇錯,補充係,王跳起,到佢跳到最高點開始跌返落黎時你先跳,因為你早跳都會中招~~

有讀秒就反方向走埋自己位 <--冇錯

4r:
有時打近 有時打遠果隻先 唔知點解~~ <--完全係睇隊長喜歡~~ :lol  講笑, 其實有分別,打近果隻,係因為想省時間,到你大綠時就必定要打近果隻,因為打近果隻,遠果隻王會自動走過黎,若果小綠,火力團既話,遠果隻未到黎就已經KO左近果隻~~

但打邊隻都好都要一開始放奇蹟打王 <-- 岩!但睇王血,若王只得少少血,就算奇蹟CD好,都唔好放,留返黎到下一隻蜘蛛用,但唔係即放,係要等上台後,落台時再放,因為你放左奇蹟,但好快到讀秒上台,咁會浪費左一次奇蹟既機會~~

放綁手 電杖 <-- 又有補充,電杖可以亂放,但綁杖唔好亂放,見畫面出字,但未到讀秒就即放,用黎綁小蜘蛛,防佢地阻隊友上台~~

王死時要即刻走 因為會自爆 <--冇錯~~

5r:
放狀態 最後一條血先放奇蹟 <-- 冇錯,但若果係火力團,1行半血而隊長又F2~~ 即叫隊友攻擊時就放~~ 總之睇環境做人,好似亞燕果團火力團,就要睇住亞燕既F2~~

唔好貼王打 要遠離 <--岩!除左放左奇蹟後~~

紫色唔洗理 繼續打 <--係貼王打,因為唔貼王反正中佢招~~

紅綠藍色先要理(但我就係唔知點睇咩色 睇佢隻手?!我都係跟隊友走位==) <-- 讀秒時會被冰封,郁左冰後應該仲有少少時間你睇王既頭頂,佢會好似龍珠入面孫悟空用元氣彈果招咁~~ 佢頭頂就係果粒元氣彈既顏色~~ 就係睇佢呢粒野既色~~

綠色會扣全部MP(呢個情況應該點做好== 我忘記左) <-- 呢個情況係隊友最脆弱既時候,你有奇蹟最好先放,唔好等到王最後一條血,放之餘仲按一按F1,叫隊友埋你身邊飲奶,按完F1即放血杖,盡能力呢堆杖唔好放響王身邊,以防隊东中王招又反擊唔到~~

留意追冰 要走 <--冇錯~~

中BUFF 即放消杖 <--都冇錯~~

血盾留黑洞用(我就係唔知幾時先血盾= =見到有黑洞出來d隊友都唔係我身邊了 已經走開哂~~) <--都係果句,唔洗理隊友,你放既時候自然會有人吸到,吸唔到果個又中黑洞既話算佢唔好彩~~ 冇人會怪你既~~ 因為你盡左你既責任~~

第6關:
一開始即跑到左下角 放BUFF <--冇錯~~

全隊無敵buff時 跑到王前輸出 放奇手(即係綠色果個buff?!) <--就係綠色果個buff,但若果全屏殘影時,有時會冇buff,自己心中讀秒~~ 衝去王度打~~ 10秒內,最後4秒即閃人~~

buff剩4秒時 跑回左下角 <--冇錯~~ 補充係,若龍放左冰,一般隊友始終都有幾個人中,你就要放一放血杖補血~~

仲有我係咪唔好係呢到放雷手?因為會卡到隊友 <--電杖唔好亂放,響未埋身打時,龍會伸隻手出黎爪人,你掉電杖去佢隻手度就得,貼龍打時唔好放電杖~~

第二區開始 中間放雷杖同綁杖 <--然後放buff幫隊友增益~~

入打龍關前放血盾(係咪即係出完畫面要esc之後!?) <-- 係響Esc之後,一出場即放~~ 然後自己放一放盾擋,因為龍會不斷攻擊,令你呢個全職最腿短既職無法走到龍後腳~~

之後跑到後腳放奇蹟 放補杖 放BUFF <--冇錯

見到打柱 全屏即放消杖 <--冇錯~~

仲有上次你教我d真落地 假落地 我都仲係唔明~~ <-- 睇龍頭方向,成個版圖,一邊係山崖,一邊係高山,以高山果邊我用後方黎代替,山崖果邊就用前方黎代替,若果龍頭落地係向前方,即係真落地,就要跑到龍尾腿放奇蹟,若果龍頭係向後方,即假落地,亂放攻擊技就得~~ 電杖都可以放~~

我打果時都係跟隊友走位= = <--唔識既跟隊友走位係岩既~~

不過我唔知幾時要跑去中間個圈圈到  <--唔洗理佢三七廿一,去到打柱時,自然會有隊友去打柱,你聖徒根本冇技能可以破柱,你只可以做既係即刻掉消杖,然後等畫面提示,出現話已經破柱既Message時,你即跑到龍肚繼續輸出,見到開始離地飛天時,即中間個圈圈唔再比龍肚阻住你時,就係入圈圈既時機~~

打紅藍牛果到邊知要打咩色 <--- 拉上去睇龍頭,會有紅色火光或藍色火光,紅色打紅牛,藍色打藍牛~~

仲有係咪奇蹟一cd完就要放? <-- 唔係,1R若果一隻一隻打,你有可能要放兩次~~ 2R一開始放,若果到王只得1行血,而又岩岩落地時,你奇蹟CD好都要即放,其實2R你一落地,奇蹟CD好就最好放~~ 但都睇時機,若王差唔多到1行血時,你奇蹟又CD好,都唔好放住,先放血盾頂一頂,等到王差唔多1行血先放奇蹟~~ 因為會有類似火爆既招會響1行血以下出現~~ 血少D既職會秒殺既~~ 3R只係一開始要放,之後唔洗~~ 4R蜘蛛最好較到一隻放一次,若果真係唔得,第一隻都留返,到第二隻先黎放~~ 5R克拉汗,除左要走去綠色位要放一放黎拖時間比隊友回魔外,都係等佢1行血先黎放~~ 6R前期,貼龍打時唔好放奇蹟,奇蹟係留響你入龍關打龍時要響佢後腿放,其他攻擊技夠你打佢架啦~~ 6R入龍關,奇蹟等龍真落地後放後腿,到龍4行血就放前腿至龍肚之間,因為4行血有機會要打頭,你放前腿到龍肚之間係方便隊友好快咁跑去打龍頭~~

全卷完~~ :lol
回復 支持 反對