查看: 7025|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

聖徒T4配點討論(請比意見)(己修改)

首先~做得祭師就遇左冇輸出,雖然祭師唔係pvp職,亦唔高輸出,單刷困難,但團P同PVE係一個好有用既角色~
聖徒既衝擊之手比較強.同埋大家放雷手x2,血手,聖手,綁手,圍住隻怪係差唔多可以秒....實在係好強既一招.
審判者雖然有招神聖大地..但係祭師2個2轉都唔高輸出,既然2個都唔高輸出,不如玩聖徒全轉助補師好過啦~
請大家睇睇配點:

連鎖閃電:T3神技.雖然,T4改廢了,但數字都好可觀.點到16~
滑行:點爆啦唔洗問呀貴都知.各職都係點爆E個技.唔點唔好玩龍之谷^^
治療:必滿!唔點滿玩祭師做咩野~''~

雷電之手:聖徒ex技 點13
精神爆破:點1
雷電效應:一定要點高.扣得超多!!!!好金的0.0我建議點11
全buff都要點滿....聖徒就係輔助職黎.每次入副本/巢穴前都唔該你放晒d Buff比隊友
血杖:點滿.海龍團,綠龍團就睇你e支血杖.必滿.
雷暴:打王冇咩效果,但pvp可以stun人,點6
聖光十字:點1,CD唔算長,攻都唔係高,我建議點1.
神聖暴風:點6,防狼技~好好用.團p/打怪都發揮到佢既作用!
天堂審判:唔學,不點,因為奇手先有用,海龍6R奇蹟硬食~,唔需要雙40大技
奇蹟之手:點1.成隊睇你支奇手做人.....海龍1R出炮手放奇手啦,5R/6R放奇手~咁樣囉.綠龍2R,3R,5R放奇手.
權杖精通:滿啦唔該你....打怪超金+魔力up~
其它唔多解釋

血盾:點2 愈扣就愈回得多血.個buff係比到人的..不過要貼住佢黎放..
雷手EX:點啦- -唔洗解釋喇掛E個
衝手:點3/4~其實我都好想點滿佢....但係~唔夠技點=.=諗黎諗去都唔知點搞好.點3/4都OK...E招靠住5隻手園大怪一放衝手真係爽YY....

回復

首先~做得祭師就遇左冇輸出,雖然祭師唔係pvp職,亦唔高輸出,單刷困難,但團P同PVE係一個好有用既角色~
聖徒既 ...
koex007 發表於 19-8-2012 00:25
好奇怪的配點。。。。。。
回復 支持 反對

好奇怪的配點。。。。。。
kito007 發表於 19-8-2012 04:29

奇怪= =????
where 奇怪
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

神聖風暴係強.....但係你都要知配點冇可能無限加上去= =
我都諗左好耐...
其實基本上點滿buff,治療,血杖,其它都可以自由發揮
回復 支持 反對

奇怪= =????
where 奇怪
koex007 發表於 19-8-2012 10:45
權杖精通 直接增加補血量/魔功。。。。冇點暴  = 怪
盛光10字架無端端點2。。。意義不明             =怪
奇蹟唔係輸出技。。。。。。點高冇效益           =怪
下劈。。。。。群p冇用。單p少用 pve冇用      =怪
浮空。。。。。打pvp夠膽死點1                    =怪
聖徒出強侧。。。。。。。。聞所未聞             =超超超超超超超超超超超怪!
回復 支持 反對

權杖精通 直接增加補血量/魔功。。。。冇點暴  = 怪
盛光10字架無端端點2。。。意義不明             =怪 ...
kito007 發表於 19-8-2012 14:08

1,聖徒唔係PVP.唔好搞PVP職住
    2,如果係你點,你會點樣點
    3,雖然冇點滿權杖精通,但係我想講,聖徒有幾可用MOUSE攻擊..?想係放雷手打.果3野係金金地.如果點爆咁其它點樣搞
    4,唔好睇少十字架
回復 支持 反對

1,聖徒唔係PVP.唔好搞PVP職住
    2,如果係你點,你會點樣點
    3,雖然冇點滿權杖精通,但係我想講, ...
koex007 發表於 19-8-2012 15:58
1.我見你好多pvp招都出曬。。。以為你打pvp炸。。。原來唔打。。。
2.錦浮空更加要點滿啦。。。。pvp果d招可以不點eg.下劈 ,揮破,飛腿,強側。。。多出來的點拿去點滿浮空/衝擊/不屈/hp

3. 我唸你對權杖精通唔認識。。權杖精通 所加%是直接加在面板上。。。所以補會補得多。。。而不是為了增加你打怪攻擊力。。
4. 我冇看少神聖十字架。。但點1跟點2分別不大。。一係點1一係點6......奇蹟點2只是多d傷害。。減傷冇變。而且奇蹟不是要黎輸出的。。所以點1就夠。。。。。所以呢度以經有兩點空出來給你點滿權杖精通
回復 支持 反對

1.我見你好多pvp招都出曬。。。以為你打pvp炸。。。原來唔打。。。
2.錦浮空更加要點滿啦。。。。pvp果d招 ...
kito007 發表於 19-8-2012 16:37

um其實十字點2真係冇咩用
    奇蹟都應該點1 為減傷你岩的

係應該滿權杖55= =
回復 支持 反對

樓主既格式咁似我小怪既風格既?
小怪既聖徒係咁改,比你參巧下,主力PVE,未玩過PVP,以PVE黎講,有補有輔,亦都有少許輸出,組隊唔怕比人踢~~(除左裝真係好差之外~~)

牧師技能方面︰

連鎖閃電︰
點1,T4後真係改弱好多,預期點滿再加埋A紋都唔及一招祭司技強,不如點1用佢黎破光防再接下面招好過~~

盾擋︰
點5,夠晒你防大部份情況~~

治癒︰
滿,聖徒食飯技,唔滿唔好做全輔全補型~~

其他起身,加HP、加物防、瞬閃、浮空必滿,以加強聖徒生存力量,因為聖徒係團隊核心之一,坦之後就係聖徒,所以要識得自保先可以補人~~

智力精通、智力訓練︰
點2同4,其實係因為最後用淨D點,點埋佢冇壞

唔點技能及原因︰
神聖連擊︰就算係十字,聖騎都唔會點呢招,因為冇用,攻擊唔強,又長時間,硬直又超低~~ 好易比人/怪打斷~~ 唔係一出世就迫你學,真係想連果1點都慳返~~
神聖束縛︰T4後呢招綁人技真係廢左好多,用綁杖好過~~ PVP流可以由智力訓練同智力精通分點黎加高呢招~~
其他果D唔多講,玩過牧職都知係廢技~~ (除非PVP流~~)

祭司技能方面︰

左邊雷系技能除雷電效應外,全部路過,雷爆係方便綠龍克拉汗捉人時,用呢招黎救人~~ 雷電效應T4後變左神技,高攻,連擊數多,真係可以做到秒殺效果~~

三個輔助技必滿,權杖精通滿

聖光十字架︰
點1又攻太少,點3又成長唔高,點2多一倍攻擊力,所以點2算~~

神聖風暴︰
點6,防狼推怪一流,攻擊都幾高,但因為祭司技點問題,所以只係點到6,夠晒好用,唯一要批評就係CD太長~~

雷電之手︰
滿,聖徒主力攻擊技,拉怪攻擊都好正,配合雷手EX,更加強勁~~

治癒之手︰
滿,小怪我配左個減CD既A紋外,仲整左隻技飾黎加高呢招,因為係團隊輸出既定心丸~~ 除奇蹟後就到佢~~

其他杖都係路過,但必要點出奇蹟,聖徒既必點技~~

神聖之光︰
點1,防狼技,點高冇用

神跡救援︰
唔點,血盾既單機版,但機率發生,你開血盾好過~~

聖徒技能方面︰

聖徒3技滿
神聖護盾(血盾)︰
奇蹟、血杖CD緊時,用呢招頂住,一般情況下只要食到血盾既隊友,都唔會被怪打得死~~ (Boss秒殺技、群殺同全屏技除外)
但血盾有個bug,講出黎比大家注意,就係先扣血後加血,若果先扣左血而死,都唔會因為加血而生存到,有次打大綠,隻坦坦唔住隻蜘蛛,蜘蛛滾過去個遊俠度,咁岩小怪既聖徒又響遊俠身邊,立即開血盾諗住保佢命,點知佢血太少,滾死左,但變左鬼魂後仲有HP,簡直係奇景~~ 所以最好配合戰職既亢奮一齊用,血扣到1再加返會好好多~~~

衝擊之手︰
滿,放晒所有杖出黎,再黎個衝擊之手,可以做到秒殺作用~~

雷手EX︰唔洗講啦掛~~

技紋方面︰
小怪我全用CD 4紋,即奇蹟、血杖,雷手同解杖都減CD,其實可以將解杖減CD拉出黎,換治癒加血量紋都唔錯~~

係咁多,比樓主參巧下,全輔全補助攻型聖徒~~~
回復 支持 反對